Thursday, July 2, 2020

Frågor om xenon

I den här artikeln kommer vi att titta närmare på xenon och vanliga frågor om xenon och svara på dessa frågor och osäkerheter som många ofta har när det gäller detta.




Funderingar och frågor om xenon:

Varför uppgradera helljuset till xenon?

Att uppgradera helljuset till xenon vill ge dig mer ljus än två stora halogen extraljus. Att uppgradera extraljus till xenon, till ex. 75w vill ge dig en otrolig bra uppgradering av dina extraljus.

4300k, 6000k och 8000k vad betyder detta?

Detta indikerar färgen på ljuset från lamporna. 4300k är krämvit och är också färgen som levereras på alla bilar originalt, den är väldigt anonym i trafiken och kan ibland förväxlas med halogen på färgen. 6000k är vitt ljus med lite blå färg, det är den färg de flesta väljer och som ger det bästa resultat. 8000k är väldigt blåaktig och är bra för showbilar och dig som verkligen vill ha xenon look, nackdelen med 8000k är att den ger ca 20% svagare ljus än 6000k. Läs mer om detta och se en demonstration i vår Kelvinguide.

Vilket xenonsystem ska jag välja? ProSystem vs ESystem.

Lumen ProSystem är vår toppmodell, här får du överlägsen kvalitet med digitala ballaster som fungerar på nyare bilar med canbus. ProSystem har längre livslängd än vanliga xenonkit. Välj ProSystem om du behöver kvalitet av produktet du handlar eller har en nyare bil med lampkontroll. Vi garanterar för feilfri canbus funktion på ProSystem. ESystem är en prisvärt variant av xenon utan digitala ballaster och kommer inte fungera på några nyare bilar även med wirefiks eller annan medicin. Detta är ett bra xenonsystem om du har en gammal bil du vill ha xenon på.

Vad är E-märkning?

För att kiten ska vara lagliga på den norska marknaden måste kiten vara E-märkta. Många xenonkit är inte E-märkta eller lagliga att montera. E-märkning är viktigt för att skydda mot billig elektronik och brandrisk. Våra kit är naturligtvis E-märkta.

Vilken typ av garantier ingår?

Kiten har 1 års garanti eller 2 års utökad garanti. Skulle du till exempel ha otur och en glödlampa pajar innan det har gått ett år, får du en ny glödlampa omedelbart. ProSystem garanterar också att xenonkitet fungerar korrekt på din bil. Pengarna ska återbetalas om tekniska problem uppstår under eller omedelbart efter montering.

Hur lång tid tar monteringen?

Det beror lite på biltypen. Om lamporna är lätta att komma åt tar installationen cirka 20 minuter.

Kan jag installera kitet själv?

Våra kit är "plug-and-play" på de flesta bilar. Endast ett fåtal bilar behöver små ändringar som du enkelt kan göra själv. Du får en användarmanual som visar hur du enkelt installerar ett kit.

Kan jag byta till vanliga halogenlampor om det behövs?

Våra kit kan tas bort helt om så önskas utan spår eftersom du inte modifierar det originella ledningsnätet när du installerar. Kitet kan också överföras till en annan bil med samma lampa.

Vad är BiXenon?

Bi kommer av latin och betyder två. Om du har Bixenon har du två xenonsystem, ett på helljus och ett på halvljus. På H4-2 kitet är Bixenon i ett och samma system.

Är dessa eftermonteringskit godkända för användning på väg?

Ja. Men ett krav är lampspolare och automatiska höjdjusterbara reflektorer för att inte blända motgående bilar om din bil är tungt lastad. Lamporna bör också vara godkända för xenon. Men med strålkastarna korrekt justerade kommer du inte att blända någon bara kom ihåg att justera strålkastarna om du är tungt belastad.

Varför kan jag inte bara köpa lampan och montera den?

En vanlig bil har ett 12-voltssystem och en xenonlampa behöver 23 000 V för att kunna fungera. Ballasten du får i kitet ökar spänningen när lamporna tänds till 23000v och stabiliserar vid 85v när lamporna är tända.

Fördelar med xenon

Längre liv; En xenonlampa har ett gjennomsnittsliv på 2500 timmar, så 3-5 gånger längre livslängd än den traditionella halogenlampan. Xenonlamporna har inte heller glödtråd som en halogenlampa och tar inte skada av ojämna vägar som halogenlampan gör.

Mer ljus; En 35watt Xenonlampa producerar tre gånger mer lumen jämfört med en 55watt halogenlampa. Tre gånger starkare ljus. Ljuset reflekterar skyltar och vägmarkeringar otroligt mycket bättre än halogen.

Vitare ljus; Halogen producerar ett gulaktigt ljus medan Xenonljus producerar blått-vitt ljus som är närmare naturligt dagsljus.

Mindre värme; Xenonlampor använder mindre elektricitet (35w) än konventionella halogenlampor (55w) och utvecklar också mindre värme.

Bilen kommer inte bara att ha det säkraste och bästa ljuset tillgängligt utan också vara snyggare och se nyare ut än tidigare. Xenonljus är dyrt extrautrustning som ofta bara levereras på de senaste och dyraste bilmodellerna. Låt dig inte luras av xenonlook glödlampan, den är inte xenonljus och kan inte jämföras med den verkliga produkten.





Körljus

Bilen måste ha två lyktor framför som ger vitt eller gult körljus. Följande kan användas som körljus: Halvljus, halvljus med reducerad spänning, speciellt godkända lampor eller lampor för kurv-/dimljus.

Halvljus

Högst 2 halvljus tillåts. Dessa bör inte lysa ljusare än 0,7 lux i en höjd av 1,10 meter, mätt 25 meter framför lyktan.
Användning av halvljus i kombination med helljus är tillåtet.
Användning av halvljus i kombination med dimljus är inte tillåtet.

Helljus

I 2018 kom det nya reglar om extraljus och helljus. Du kan nu montera valfritt nummer så länge de är E-märkta och symmetriskt monterade. Symmetrisk innebär bara att de ska monteras på en linje, dvs inte en i det övre högra hörnet och en i det nedre vänstra hörnet. Med sunt förnuft kommer du långt.

Dimljus

Det är inte tillåtet att ha mer än 2 dimljus.
Användning av dimljus i kombination med halvljus är inte tillåtet.
Det är tillåtet att använda dimljus som körljus i stället för halvljus.
I princip är det inte tillåtet att använda dimljus i kombination med helljus. Undantaget är låghastighets kurvkörning (10-20 km / h).

Parkeringsljus

Endast två parkeringsljus är tillåtna på bilen. Därför är det inte tillåtet att använda parkeringsljus i eftermonterade strålkastare om de vanliga parkeringsljusen tänds samtidigt.
Parkeringsljus ska alltid tändas i kombination med halvljus, dimljus, helljus och bakljus.

Eftermonterade bromsljus

Bakmonterade bromsbelysning, även av högtsittande typen, bör tändas kontinuerligt vid aktivering. Eftermonterade bromsljus som blinkar eller på annat sätt är lämpliga för att störa andra trafikanter är inte tillåtna.

Godkända lyktor

Kom ihåg att all laglig belysningsutrustning måste vara märkt "E" eller "e", dvs godkänd i enlighet med Art. ECE eller EEG.

No comments:

Post a Comment